Thursday, October 19, 2017

10 SEBAB KENAPA SEMUA ORANG PERLUKAN PIL OSTEMATRIX

Assalamualaikum dan selamat pagi!


Selamat hari Jumaat, wah syok ke raya? Hehe. Korang raya mana? Nina raya kat Johor, masuk Legoland dengan family, dulu masa mula buka, dah masuk dah tapi tak banyak park yang bukak.Saje nak tunjuk bag cantik😜


Banyak dah park yang bukak, best best, masa pulak tak dan. Sampai pukul 3 petang. Tutup pukul 7 petang. Memang kannnnn..Semua dari lego rasa nak bawak balik


Mak buyung sakan berjalan, tak duduk langsung, nasib baik la dah telan pil kalsium, Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium tau!


Hari ni Nina nak cerita, 10 sebab kenapa kita kena amalkan

makan pil Ostematrix bukan sekadar pil kalsium.


Bukan kalsium sahaja


Bukan semua pil kalsium adalah sama. Sebab tu kena tau, apa kandungan di samping kalsium.


Kalau setakat kalsium semata, tidak mencukupi kerana magnesium diperlukan untuk 'transport' kalsium tu😁


10 SEBAB KENAPA SEMUA ORANG PERLUKAN PIL OSTEMATRIX 


1. Mengurangkan gejala tulang rapuh


Kenapa terjadi tulang rapuh? Seperti semua yang kita tahu, tulang kita ni komposisi utama ialah kalsium. Bila kurang kalsium, tulang akan kurang tumpat. Maka, bila kurang tumpat, tulang akan jadi rapuh, mudah patah.

Antara tulang tumpat dan rapuh
2. Menguatkan gigi 


Kalsium juga ialah satu keperluan penting untuk gigi yang kuat.

Tanpa kalsium yang cukup, gigi akan murah berlubang, rapuh dan tak kuat.Kalsium yang kurang akan sebabkan gigi mudah reput dan rosak, termasuk lambat tumbuh gigi.


3. Memastikan kuku yang cantik dan sihat


Ramai yang tak tahu, kuku juga memerlukan kalsium. Betapa kalsium yang cukup diperlukan untuk kesihatan badan, termasuk kuku. 


Kekurangan kalsium akan menghasilkan kuku yang rosak. Seperti gambar, bahasa Inggeris ialah 'brittleness' , Nina tak pasti apa bahasa Melayu.
4. Mengurangkan gejala PMS


Kekurangan kalsium, bukan sahaja menyebabkan wanita terjadi masalah seperti lewat datang haid, tapi bila period, akan terjadi nya 'period pain' , sakit-sakit badan dan sendi.


Period pain ialah salah satu tanda badan kurang kalsium. Cuba Ostematrix setiap hari 4 biju, dan rasai perubahan yang  akan mengubah persepsi anda.


5. Mendapatkan rambut yang sihat dan cantik


Kalsium ialah elemen penting untuk kesihatan rambut. Pendek kata, dari hujung kuku ke hujung rambut, KALSIUM MAINKAN PERANAN PENTING!


Nak rambut sihat? Cukupkan kalsium.


Tak ada lah rambut pun tertukar dengan bulu penyapu nanti.


Rambut sekata, dan nampak cantik, tak bercabang.Hehe. Dari kanak-kanak lagi kena pastikan dapat kalsium yang cukup. Maka, amalkan pemakanan yang tinggi dengan kalsium.


6. Menghadapi penuaan dengan tenang


Tiada gejala tulang rapuh.


Badan tak bongkok.


Gigi masih kuat.


Kuncinya ialah, sebelum menopause, pastikan kita mendapat dan cukupkan keperluan kalsium dalam badan. Ini kerana, sebelum menopause, kalsium akan disinpan di dalam tulang.


Sehari demi sehari, kalsium akan dikeluarkan dan digunakan. Untuk pastikan masih ada tulang yang kuat, pastikan kita terutama wanita, dapatkan kalsium terbaik semestinya Ostematrix Shaklee untuk menghadapi penuaan dengan tenang😊
7. Untuk pesakit hormon tak stabil


Pesakit hormon tak stabil,  hypoparathyroidism mengalami kesukaran untuk mengawal paras kalsium yang mencukupi dalam darah kerana badan mereka tidak mempu menghasilkan parathyroid hormon yang mencukupi.


Oleh itu, sangat penting untuk pesakit tersebut mendapatkan kalsium yang terbaik, Ostematrix Shaklee sebagai pelengkap nutrien seharian mereka.


8. Membantu menurunkan tekanan darah


Oleh kerana kalsium ialah penting untuk memastikan jantung berfungsi dengan baik, kerana peranannya untuk pengembangan salur darah dan penghantaran signal dari otak ke jantung. Keadaan ini sangat penting untuk memastikan jantung dapat berdegup dengan baik dan mengawal tekanan darah.
9. Membantu dalam melawan dan mencegah kanser


Terdapat kajian yang menunjukkan, pengambilan kalsium berserta vitamin D dapat mencegah dari kanser, dengan syarat kalsium diambil bersama Vitamin D untuk optimal result.

Boleh klik untuk baca lanjut: link kajian


10. Membantu mengelakkan dari penyakit Kencing Manis


Vitamin D dan calcium, yang diambil bersama, seperti dalam  Ostematrix Shaklee, mungkin membantu untuk dapat metabolism glucose pada tahap yang optimum.


Baca lanjut tentang kajian untuk kencing manis di sini.


Terdapat juga kajian yang menunjukkan pengambilan 1200mg calcium dan 800IU Vitamin D menghasilkan pengurangan risiko untuk sakit kencing manis sebanyak 33%.


Boleh baca lanjut tentang kajian di sini
Ostematrix Shaklee dilengkapi dengan Vitamin D, dan magensium untuk penyerapan kalsium yang optimum.


BUKAN SEKADAR KALSIUM!


Secara rumusan, KALSIUM ialah sangat penting untuk kesihatan badan yang menyeluruh.
Jangan risau, kalau taknak makan Ostematrix, ada lagi pilihan selain dari susu.
Tapi tak pasti bagaimana dengan Vitamin D😁


Banyak lagi sumber, tak terhad kepada susu. Tapi kalau nak pastikan badan dapat cukup Kalsium dan Vitamin D serta magnesium untuk pengangkutan kalsium, terus klik untuk order ostematrix !


JANGAN LEPASKAN PELUANG


Dapatkan Ostematrix anda hari ini, untuk anda dan yang tersayang.


PROMOSI OSTEMATRIX BERAKHIR 20/10/2017!


Klik link whatsapp Nina untuk order atau untuk consultation berkenaan supplement yang terbaik untuk diri anda!
Lupa pulak untuk orang mengandung, salah satu sebab terjadi kaki kejang ialah tak cukup kalsium.


4 biji sebelum tidur malam untuk pastikan ibu dapat tidur lena tanpa kejang😆Cuba teka mana 1 kalsium😁


Semoga bermanfaat.


Salam Jumaat yang berkat, jangan lupa order sebab dah hari akhir!


Sincerely,

Nina Salleh

0123114040
No comments: